"Fyre" festivāla rīkotāji, kas Bahamu salās solīja sarīkot ekskluzīvu mūzikas un atpūtas pasākumu, bet nespēja solīto pildīt, nu saskārušies ar sešām tiesvedībām, kas uzsāktas Losandželosā, Filadelfijā un Ņujorkā.

Festivālam bija paredzēts noritēt divas nedēļas nogales Bahamām piederošajā Eksumas salā, kas, kā reklāmas video stāstīja pasākuma organizētāji, savulaik piederējusi kolumbiešu narkobaronam Pablo Eskobaram.

Par vairākus tūkstošus ASV dolāru dārgajām biļetēm festivāla apmeklētājiem tika solīta luksusa atpūta, dzīve villās, augstākās klases restorāni, pārlidojumi ar privātām lidmašīnām un citas ekstras, taču, pirmajiem apmeklētājiem ierodoties teritorijā, acīm pavērās pavisam cita aina – nepabeigta infrastruktūra, parastas festivālu mājiņas, kā arī uz vietas nebija ierīkotas būdiņas tualetēm un dušām.

The dinner that @fyrefestival promised us was catered by Steven Starr is literally bread, cheese, and salad with dressing. #fyrefestival pic.twitter.com/I8d0UlSNbd— Trevor DeHaas (@trev4president) April 28, 2017

Kā vēlāk vēstīja "Vice", pasākuma rīkotāji nebija rēķinājušies ar loģistikas izmaksām, kas radīsies, lai uz salas aizgādātu nepieciešamās labierīcības.

Festivāls, tam īsti nemaz nesākoties, tika atcelts. Kā ziņo "Vice", pasākums rīkots bezatbildīgi – tā organizētāji no "Fyre Festival, L.L.C ", Billijs Makfarlands un slavenais reperis Ja Rule, neilgi pirms pasākuma atklāšanas kopīgi vienkārši izklaidējušies Bahamu salās, kā arī nav uztraukušies par nenoslēgtajiem līgumiem, kas būtu nepieciešami festivāla norisei.

Tiesvedības uzsāktas pret "Fyre Festival, L.L.C", kā arī pret vairākām modelēm un šovbiznesa zvaigznēm, kas pasākumu reklamēja. "Vice" vēsta, ka lielāko reklāmas maksājumu par festivāla reklamēšanu saņēma Kimas Kardašjanas pusmāsa Kendala Dženera – par vienu "Instragam" bildi uz viņas bankas kontu pārskaitīti 250 tūkstoši ASV dolāru. Dženera pēc skandāla sākšanās sociālo tīklu ierakstu izdzēsa.

Maksājumus saņēmušas arī desmitiem citas slavenas modeles, no kurām neviena, kā vēsta medijs, nav saņēmusi mazāk par 20 tūkstošiem ASV dolāru.

Modeles tiesvedību izpelnījušās par ASV Federālā tirdzniecības komisijas noteikumu pārkāpumu, proti, gandrīz neviena no viņām saviem sociālo tīklu ierakstiem, kas reklamēja festivālu, nepielika teksta piebildi, ka tā ir reklāma. Kopumā aptuveni 400 viedokļu līderi izplatījuši informāciju par festivālu, bet nav pakļāvušies ASV likumdošanai.

Fyre Island 🔥☀️🔥#mondaymood #foreveronvacation #Bahamas 📸 @frankiefoye

A post shared by Alessandra Ambrosio (@alessandraambrosio) on Dec 12, 2016 at 6:55am PST

Jau gadiem komisija draudējusi, ka šovbiznesa zvaigznēm, kas šo likuma punktu neievēro, nāksies atbildēt tiesas priekšā un, kā vēsta "Vice", tagad, visticamāk, tas arī notiks. No slavenībām vienīgi aktrise Emīlija Ratajkovska, reklamējot festivālu, bija pakļāvusies komisijas noteikumiem.

Makfarlands atteica interviju "Vice", bet publicēja savu viedokli par notikušo izdevumā "Rollingstone". Viņš noliedz, ka tā būtu bijusi krāpšana, kā arī skaidro, ka festivāla rīkotāji, iespējams, bijuši pārāk naivi un aizrāvušies ar ideju par vērienīgo pasākumu. Tāpat uzņēmējs vaino laikapstākļus. Pasākuma sagatavošanas posmā pamatīgs vējš esot izpostījis lielu daļu no teltīm un kanalizācijas sistēmas. Viņš sola, ka festivāls notiks nākamgad un daļa no tā ienākumiem tikšot ziedoti Sarkanajam krustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!