Foto: stock.xchng

Krievija mudinājusi Krievijas pilsoņiem pārtraukt tirdzniecību ar akcijām ārzemju fondu biržās, atgriežoties Maskavas akciju tirgū, vēsta aģentūra "Bloomberg".

"Tas ir ekonomikas drošības jautājums," medijiem norādījis Krievijas premjera vietnieks Igors Šuvalovs, aicinot pārtraukt Krievijas uzņēmumu akciju tirdzniecību Londonas un Ņujorkas fondu biržās. Tādējādi Krievija vēlas pasargāt savu iedzīvotāju intereses, izvairoties no sankcijām, ko rietumi vērš pret Krieviju, norāda "Bloomberg".

Šuvalovs gan minējis, ka šāds aicinājums "nav uztverams kā obligāts", bet tā drīzāk esot rekomendācija. Krievu kompānijas pašas brīvi pieņemot lēmumus par savu biznesu ārzemēs, apgalvojis Šuvalovs.

Krievijas paziņojums nācis klajā vienlaicīgi ar publikācijām Krievijas medijos ("Komersant", "Itarr – tass") par iespējamo rietumu sankciju paplašināšanu, gadījumā, ja Krievija iejauksies un atbalstīs Ukrainas austrumu reģionu pilsētu nemierniekus.

Paplašinātajā ES "melnajā sarakstā" atrodami jau 107 amatpersonu vārdi, vēsta laikraksts "Kommersant". To skaitā sankcijas varētu tikt vērstas arī pret Krievijas medijiem, kuri atbalstījuši Krimas aneksiju, minēto mediju skaitā ir Kremļa kontrolētie TV kanāli - Krievijas Pirmais kanāls, "Rossiya", "Russia Today", NTV kā arī visa "Gazprom Media" mediju koncerna grupa.

Jau ziņots, ka Krievija ir okupējusi un anektējusi Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Maskava ir paziņojusi, ka aizstāv krievvalodīgos un patur tiesības savus tautiešus aizsargāt arī citos Ukrainas reģionos. Ukraina un Rietumvalstis ir nobažījušās, ka Krievijas spēki varētu iebrukt Ukrainas austrumos. Krievijā Ukrainas pierobežā novērota pastiprināta karaspēka koncentrēšanās un aktivitāte.

Foto -  Krievijas spēki Krimā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!