Foto: RIA Novosti/Scanpix
Eiropas Savienība (ES) patlaban plāno pastiprināt ekonomikas sankcijas pret Krievijas anektēto Krimas pussalu. Kā norāda "Reuters", uz pussalu paredzēts aizliegt piegādāt tehnoloģijas, kuras iespējams izmantot naftas un dabasgāzes ieguves procesā.

Tāpat iecerēts aizliegt ES uzņēmumiem piedalīties un darboties Krimas tūrisma biznesā. ES pilsoņiem arī turpmāk būs aizliegts finansēt vai iegādāties uzņēmumus, kas šobrīd atrodas anektētajā pussalā, liecina "Reuters" rīcībā esošais ziņojuma melnraksts.

Paplašināto sankciju sarakstu plānots apstiprināt pirmdien, 14.decembrī, kad Briselē tiksies ES ārlietu ministri.

"Reuters" ziņojumu publiskojis 10.decembrī - tajā pašā dienā, kad Krievijas premjers Dmitrijs Medvedevs televīzijas uzrunā norādīja, ka Ukrainai piederošā Krimas pussala, kuru šogad okupēja un anektēja Krievija, ir "Krievijas liktenis".

Jau vēstīts, ka Eiropas Savienības līderi lēmuši pret Krieviju ieviest sankcijas, kā rezultātā Brisele ieviesusi ceļošanas aizliegumus un vairāku uzņēmumu aktīvu iesaldēšanu. Sankcijas pret atsevišķiem Krievijas tautsaimniecības sektoriem noteikusi arī ASV un citas pasaules lielvaras.

Rietumvalstis tādā veidā reaģē, cenšoties sodīt Krieviju par notikumiem Ukrainas austrumu reģionos, kur drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no 2014.gada aprīļa. Mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki, kā arī kaujas tehnika un ieroči no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!