Abu Dabī aviokompānija "Etihad Airways" vienojusies par nosacījumiem, balstoties uz kuriem tā iegādāsies 49% finansiālu likstu vajātajā Itālijas aviokompānijā "Alitalia", piektdien, 27. jūnijā informē BBC.

"Alitalia" akcionāri lēmumu par piekrišanu "Etihad Airways" "ienākšanai" Itālijas aviokompānijā pieņēmuši jau 13.jūnijā, taču, lai darījums notiktu, vēl nepieciešams saņemt regulatora atļauju.

 "Alitalia" ir nonākusi smagā finansiālajā situācijā – aviokompānijas parādi sasniedz aptuveni 800 miljonus eiro. Tagad, kad "Etihad Airways" pēc teju gada garumā ilgušām konsultācijām ir piekritusi kļūt par itāļu aviokompānijas jauno investoru, "Alitalia" ir parādījušās cerības izvairīties no bankrota.

Jau vēstīts, ka "Etihad Airways" bija izvirzījusi vairākus nosacījumus, par ko bija jāvienojas pirms darījuma noslēgšanas. Cita starpā arābu investori pieprasīja, lai Itālijas vadība un bankas noraksta daļu no "Alitalia" parādu.

"Delfi" jau ziņoja, ka 2013. gada nogalē neveiksmi cieta iepriekšējais "Alitalia" glābšanas plāns, jo "Air France-KLM" noraidīja piedāvājumu iegādāties papildus emitētās "Alitalia" akcijas. Papildu emisijas rezultātā "Air France-KLM" ietekme "Alitalia" samazinājās no 25% līdz 7%.

Patlaban lielākie"Alitalia" akcionāri ir bankas "Intesa Sanpaolo" un "Unicredit", kam pieder attiecīgi 20,6% un 13% akciju, kā arī Itālijas valstij piederošā pasta kompānija "Poste Italiane", kam pieder 19,48% akciju.

Veiksmīga iznākuma gadījumā 49% "Alitalia" iegāde būs jau astotais šāda veida darījums, ko pēdējo gadu laikā īstenojusi "Etihad Airways", kam jau pieder 24% akciju Indijas aviokompānijā "Jet Airways", 40% akciju Seišelu salās reģistrētajā aviokompānijā "Air Seychelles", 49% "Air Serbia", 29% "Air Berlin", 33,3% "Darwin Airline", kā arī 10% "Virgin Australia" un 3% "Aer Lingus".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!