Foto: Reuters/Scanpix

Starptautiskā reitingu aģentūra "Fitch" trešdien mainījusi Lielbritānijas reitinga prognozi no "stabila" uz "negatīvu", pašu reitingu gan saglabājot augstākajā "AAA" līmenī, vēsta ārvalstu masu mediji.

"Fitch" paziņojumā norādīts, ka augstākā kredītreitinga saglabāšana atspoguļo Lielbritānijas valdības progresu cīņā par valsts budžeta deficīta samazināšanu.

Tai pat laikā reitinga prognozes pasliktināšana nozīmē, ka "britu valdībai ir maz manevra iespēju", lai uzlabotu budžeta situāciju un pretotos jauniem globālajiem ekonomikas satricinājumiem.

Jau vēstīts, ka Lielbritānijas premjers Deivids Kamerons gada sākumā atzina - 2012.gads Lielbritānijai būs ekonomiski sarežģīts. Taču viņš uzsvēra, ka valdības īstenotie pasākumi valsts budžeta deficīta samazināšanā nodrošinās aizsardzību "pret ļaunākajām vētrām, kādas pašlaik plosās eirozonā".

Lielbritānijas budžeta deficīts 2010.gadā sasniedzis 3,5 miljardus mārciņu (2,8 miljardus latu), bet 2011.gada otrajā pusē samazinājās līdz aptuveni 20 miljoniem mārciņu (aptuveni 16 miljoniem latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!