Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskā reitingu aģentūra "Fitch Ratings" ("Fitch") piektdien samazinājusi reitingu ASV bankai "JPMorgan Chase" ("JPMorgan"), kas noticis diennakti pēc tam, kad šī banka paziņoja par milzu tirdzniecības zaudējumiem, vēsta raidorganizācija CNN.

Reitingu aģentūra no "AA-" līdz "A+" samazinājusi reitingu gan bankas īstermiņa, gan ilgtermiņa saistībām. "JPMorgan", kas pēc aktīvu apjoma ir lielākā ASV banka, noteikta arī negatīva reitinga attīstības prognoze.

Tikmēr cita reitingu aģentūra "Standard & Poor's" mainīja "JPMorgan" reitinga prognozi no stabila uz negatīvu, kas signalizē par iespējamu reitinga pazemināšanu nākotnē.

Jau ziņots, ka bankas vadītājs Džeimijs Daimons ceturtdien paziņoja par tirdzniecības zaudējumiem divu miljardu dolāru (1,086 miljardu latu) apmērā, kas ciesti pēdējo sešu nedēļu laikā.

Ņemot vērā visu nopelnīto un zaudēto, "JPMorgan" investīciju struktūrvienība šā gada otro ceturksni plāno noslēgt ar zaudējumiem aptuveni 800 miljonu ASV dolāru (434 miljonu latu) apmērā. Iepriekš šajā laika posmā bija plānota peļņa 200 miljonu dolāru apmērā.

Pēc Daimona paziņojuma par zaudējumiem bankas akcijas cena piektdienas laikā saruka par 9%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!