Foto: Publicitātes attēli

Sestdien, 10. jūnijā, sācies "EXPO 2017" Astanā, kur atklāts arī Latvijas paviljons, informē Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK).

Atklāšanā piedalījies Latvijas vēstnieks Kazahstānā Jurijs Pogrebņaks, LTRK valdes priekšsēdētājs un "EXPO 2017" komisārs Jānis Endziņš un "EXPO" valdes priekšsēdētaja vietnieks Erbols Šormanovs.

Atklājot paviljonu, svinīgi pārgriezta sarkanā lenta. Latvijas paviljonā iespējams noskatīties reprezentatīvu video par Latviju. Pēc video demonstrācijas beigām ar gaismu un krāsu efektiem izcelti citi paviljona eksponāti. Dominējošas ir trīs neregulāras formas telpas, izgaismotas ar LED sistēmu, kas simbolizē dārgakmeņus.

Divos no tiem atrodas 3D realitātes konsoles, ar kuru palīdzību var iejusties Latvijas dabas, bobsleja trases un Rīgas vidē. Trešajā ir iekārtots suvenīru veikaliņš, kur var iegādāties dzintara izstrādājumus, "Dzintara" kosmētiku, traukus ar latviešu dizaineru apdruku un citus izstrādājumus.

Vēl paviljonā ir atvēlēta zona "Latvijas dzelzceļš" izstrādātajam ūdeņraža lokomotīves modelim, "SPA time out" zonai, bērnu spēļu laukumiņam un zonai, kur uz paviljona atklāšanas mirkli ir iekārtota kā atpūtas zona, bet turpmāk funkcionēs kā vieta, kur 13 tematisko nedēļu ietvaros uzņēmēji un organizācijas prezentēs savu piedāvājumu.

Tematisko nedēļu ciklu jūnija pēdējā nedēļā atklās izglītības tēma. Paviljonā savus stendus iekārtos tādas izglītības iestādes kā Rīgas Tehniskā universitāte, Latvijas Universitāte, biznesa augstskola "Turība", Transporta un sakaru institūts un citi. 9. jūlijā nacionālās nedēļas ietvaros paviljonu plāno apmeklēt Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Projekta izmaksas ir 779 000 eiro. Finansējumu veido kompāniju dalības maksa. 400 000 eiro finansē "Latvijas dzelzceļš" holdings. Latvijas valdība un Latvijas vēstniecība Astanā sniedz informatīvu un organizatorisku atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!