Foto: RIA Novosti/Scanpix

Lielākais bezalkoholisko dzērienu ražotājs pasaulē - ASV kompānija "Coca Cola" - pērnā gada pēdējā ceturkšņa un visa 2013.gada finanšu rezultātus publiskos februāra vidū, bet jau tagad prognozējams peļņas kāpums. Labie rezultāti lielā mērā tiek skaidroti ar veiksmīgajiem tirdzniecības rādītājiem tādās strauji augošās patēriņa tirgus valstīs kā Taizeme, Indija un Krievija, ziņo finanšu analīzes portāls "Marketwatch".

Minētajās valstīs arī gaidāmi labākie finanšu rezultāti par pērno gadu kopumā. Jau 2013.gada trešajā ceturksnī peļņas pieaugums šajos tirgos kompānijai bijis iepriecinošs - Taizemē + 27%, Indijā + 22% un Krievijā +11%. Lai sasniegtu līdzīgus rezultātus, "Coca Cola" daudzus miljardus ASV dolāru iztērējusi arī investīcijās Ķīnā.

Lielas cerības tiek liktas tieši uz Krievijas tirgu, kur patēriņa produkcijas procentu izaugsme varētu šā gada laikā sasniegt vēl labākus rezultātus. Jau šobrīd "Coca Cola" Krievijā izkonkurē tā lielāko tirgus sāncensi "Pepsi", taču neraugoties uz to, plānots vēl paplašināt tirgu ar lielākām investīcijām. Šobrīd Krievijā slaveno dzērienu jau izgatavo 16 dažādās rūpnīcās, sākot no Sanktpēterburgas, līdz Vladivostokai. Piedāvājam ielūkoties, kā "Coca Cola" dzērienu ražo vienā no lielākajām rūpnīcām Maskavā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!