Foto: DELFI

Pēc četru mēnešu produktu embargo Krievijas galvaspilsētas Maskavas vadošajos lielveikalos plaukti ir pilni, un tajos atrodami pārsvarā Krievijā ražoti produkti, vēsta "delfi.ee".

Kā ziņots, šā gada 7. augustā Krievija publicēja sarakstu ar liellopu un cūku gaļas, augļu, piena un citu produktu sarakstu, kuru ievešana no Eiropas Savienības, ASV, Austrālijas, Kanādas un Norvēģijas ir aizliegta. Pēc paziņojuma sabiedrības domas dalījās – vieni paredzēja badu, citi atteica, ka spēj izdzīvot bez Rietumu produktiem.

"Delfi.ee", apmeklējot vienu no lielākajiem veikalu tīkliem "Perekrjostok", norāda, ka atrodamie piena produkti ir pārsvarā ar Krievijas marķējumu vai ražoti Krievijā. Ārvalstu firmas, piemēram, "Valio", produkti vairs nav atrodami, taču piedāvājums esot liels.

Arī siera daudzveidība ir liela, un plauktos atrodami arī Eiropas ražojuma sieri, jo tiem ir salīdzinoši ilgāks glabāšanas periods. Desu piedāvājumā ir gan kūpināta, gan auksti kūpināta un vārīta, kas lielākoties ražota Krievijā vai Baltkrievijā. "Delfi.ee" pievērš uzmanību, ka marķējumā nav norādīts, no kurienes ir ievesta prece.

Izcelsmes valsts nav norādīta arī pie dārzeņiem un augļiem, kuru piedāvājums ir ļoti plašs. Vienīgā no ārvalstīm atrodamā prece bijusi olīvas, kas ražotas Spānijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!