Foto: AFP/Scanpix
"Lielā divdesmitnieka" (G20) finanšu ministri un centrālo banku vadītāji, sestdien tiekoties Turcijas galvaspilsētā Ankarā, uzsvēra, ka pārāk liela paļaušanās uz centrālo banku monetārās politikas rezultātā pieejamajiem lētajiem finanšu resursiem pati par sevi neradīs līdzsvarotu ekonomisku izaugsmi, un, ka pieaugot ekonomiskajai aktivitātei, ir jāpalielina procentlikmes, ziņo aģentūra "Reuters".

"Monetārā politika turpinās atbalstīt ekonomisko aktivitāti atbilstoši centrālo banku mandātiem, bet monetārā politika pati par sevi nevar novest pie līdzsvarotas izaugsmes," sacīts sanāksmes noslēguma paziņojumā.

"Mēs atzīmējam, ka atbilstoši tam, ka uzlabojas prognozes par ekonomiku, ir vairāk gaidāms, ka dažās attīstītajās ekonomikās monetārā politika kļūs stingrāka," teikts paziņojumā.

"Mēs esam solījuši izlēmīgi rīkoties, lai ekonomikas atlabšana turpinātos, un mēs esam pārliecināti, ka globālā ekonomikas atveseļošanās paātrināsies," uzsvēruši G20 finanšu ministri un centrālo banku vadītāji.

Sanāksmes dalībnieki bija vienisprātis, ka "līdzās piekāpīgai monetārai politikai, kas vērojama daudzās valstīs, ir nepieciešamas reālas strukturālās reformas", aģentūrai "Reuters" teica Lielbritānijas finanšu ministrs Džordžs Osborns.

G20 tika izveidota 1999.gadā, lai pasaules ekonomikas smagsvari varētu apspriest finanšu un tautsaimniecības problēmas. Tajā ietilpst visas G7 valstis - ASV, Francija, Itālija, Japāna, Kanāda, Lielbritānija un Vācija -, kā arī Argentīna, Austrālija, Brazīlija, Dienvidāfrikas Republika, Dienvidkoreja, Indija, Indonēzija, Krievija, Ķīna, Meksika, Saūda Arābija, Turcija un Eiropas Savienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!