Foto: RIA Novosti/Scanpix

Par dabasgāzes piegādēm Ķīnai, kas, saskaņā ar šonedēļ noslēgto līgumu, tiks sāktas 2018. gadā, Krievijas dabasgāzes gigants "Gazprom" saņems avansa maksājumus 25 miljardu ASV dolāru apmērā.

To Sanktpēterburgā notiekošā ekonomikas foruma kuluāros žurnālistiem pavēstījis "Gazprom Export"  vadītājs Aleksandrs Medvedevs.

"ITAR-TASS" iepriekš vēstīja, ka "Gazprom" no Ķīnas energokompānijas saņems avansa maksājumus, kas tiks ieguldīti jauna gāzesvada "Sila Sibirii" celtniecībā. Gāzes vads nepieciešams, lai nodrošinātu dabasgāzes piegādes Ķīnai.

"Delfi" jau vēstīja, ka sarunas par dabasgāzes piegādes līgumu ilga teju piecus gadus, kuru laikā Ķīna un "Gazprom" ilgstoši kaulējās par piegādājamās dabasgāzes cenu. "Gazprom" par to vēlējās saņemt vismaz 400 ASV dolārus par 1000 kubikmetriem, bet Ķīnas puse uzstāja, ka augstākā iespējamā cena ir 360 ASV dolāri par 1000 kubikmetriem. Šonedēļ parakstītais līgums paredz, ka, sākot no 2018. gada, "Gazprom" Ķīnai piegādās līdz 38 miljardiem kubikmetru dabasgāzes gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!