Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievija ieguldījusi papildu 1,7 miljardus ASV dolāru nacionālajā militārās, kosmiskās un aviācijas tehnikas kompānijā "United Aircraft Corp." (UAC), vēsta aģentūra "Itar-Tass".

Krievijas avioindustrijas milzim piešķirto finansējumu, 27.martā tiekoties ar jauno tehnoloģiju uzņēmējiem, apstiprinājis valsts prezidents Vladimirs Putins.

Jaunās investīcijas plānotas civilās aviācijas projektiem. Jaunie avioindustrijas ieguldījumi apstiprināti, lai cīnītos ar Krievijas aviokompāniju smago atkarību no ārvalstu lidmašīnu ražotāju kompānijām "Airbus" un "Boeing", norāda medijs.

Pirmkārt, ieguldījumi industrijā jāveic, jo sankciju laikā paļaušanās uz rietumu kompānijām nav droša. Otrkārt, tie nepieciešami, jo jāveicina saražoto civilo un militāro lidmašīnu līdzsvars. Šobrīd UAC lielākoties izstrādā militāro tehniku, piemēram, iznīcinātājus "Sukhoi", MiG un "Tupolev".

Kā vērtē aģentūra, UAC spēj pienācīgā apmērā saražot militāro tehniku, bet, kad runa ir par civilo aviāciju, tad pat Krievijas lidsabiedrības nereti dod priekšroku Eiropas "Airbus" un ASV "Boeing", nevis Krievijā ražotajam pasažieru gaisa kuģim "Sukhoi SuperJet 100".

2014.gadā UAC kopumā saražoja 124 militāros lidaparātus un tikai 37 civilās lidmašīnas.

Tāpat, kā norāda medijs, 2006.gadā dibinātā UAC izjūt lielu finansiālo spiedienu, cīnoties ar iespaidīgajām parādsaistībām, kas pēdējo gadu laikā radušās, modernizējot ražošanas iekārtas.

Kompānijas kopējais parādu apjoms sasniedz 4,7 miljardus ASV dolāru, kas ir tikai nedaudz mazāk kā uzņēmuma 2014.gada kopējais finanšu apgrozījums. Puse no UAC parāda ir ārzemju valūtās, tādējādi rubļa vērtības krituma un rietumvalstu banku paaugstinātās piesardzības dēļ to ir grūtāk apkalpot, vērtē medijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!