Foto: Publicitātes foto

Uzņēmums "Go Rail" uz nenoteiktu laiku pārtrauks pasažieru pārvadājumus dzelzceļa maršrutos Tallina-Sanktpēterburga un Tallina-Maskava, piektdien ziņo portāls "Delfi".

"Biļešu tirdzniecība maršrutā Tallina - Maskava patlaban uz laiku pārtraukta," pavēstījusi uzņēmumu grupas "Go" komunikāciju vadītāja Kersti Gorstova.

Maršrutā Tallina - Sanktpēterburga pēdējais vilciens no Tallinas aties 10.maijā, bet no Sanktpēterburgas - 11.maijā.

Gorstova sacīja, ka vilcienu satiksmes atjaunošana starp Tallinu un Sanktpēterburgu lielā mērā atkarīga no ekonomiskās un politiskās situācijas, tādēļ ir grūti pateikt ko konkrētu.

Pēdējā vilciena atiešana maršrutā Tallina - Maskava atkarīga no tā vai valstij piederošā AS "Eesti Raudtee" turpinās pasažieru pārvadāšanu šajā maršrutā. Pagaidām plānots, ka pēdējais vilciens Tallina - Maskava aties 17.maijā.

"Eesti Raudtee" komunikāciju direktore Līna Hallika sacīja, ka notiek pārrunas par kompānijas iespējām pārņemt šo maršrutu. Viņa norādīja, ka viss atkarīgs no tā, ko par sadarbību izlems Krievijas Dzelzceļš. "Ja viņi teiks '"jā", mēs no savas puses nodrošināsim, ka līnija tiek uzturēta," sacīja Hallika.

"Go Rail" vadītājs Alars Pinsels sacīja, ka pārvadājumu pārtraukšanas iemesls ir ievērojamā Krievijas tūristu plūsmas samazināšanās, kuras dēļ privāta kompānija ar biļešu ienākumiem vien tos vairs nespēj turpināt. Kad politiskā un ekonomiskā situācija atlabs, kompānija būs gatava turpināt pasažieru pārvadājumus maršrutā Tallina - Sanktpēterburga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!