Foto: Reuters/Scanpix
ASV tehnoloģiju kompānijas "Google" vadītājs Sundars Pičajs svētdien noraidīja pārmetumus, ka firma Eiropā nesot pietiekami nomaksājusi nodokļus.

Intervijā Vācijas laikrakstam "Welt am Sonntag" viņš uzsvēra, ka "Google" ir "pamatīgi" investējusi Eiropā, tur nodarbinot 14 000 cilvēku.

"Kā globāla kompānija mēs atrodamies starp starptautisko nodokļu likumu konfliktējošām prioritātēm," norādīja Pičajs.

"Balstoties uz pašreizējo nodokļu likumu struktūru, vairums kompāniju lielāko daļu savu nodokļu maksā savās mītnes valstīs," skaidroja "Google" vadītājs.

Viņš uzsvēra, ka "Goolge" ievēro likumus, piebilstot, ka valdībām vajadzētu darīt vairāk, lai panāktu, ka lielāka ienākumu daļa paliek to valstīs.

"Tikai turpmāka globālas nodokļu sistēmas attīstība (..) var novest pie labākiem rezultātiem," paziņoja Pičajs.

Eiropas valstu amatpersonas ir nobažījušās par lielo starptautisko kompāniju, tostarp "Google", "Apple" un "Amazon" īstenoto nodokļu maksāšanu. Dažas firmas ir izmantojušas nodokļu atvieglojumus tādās valstīs kā Beļģija, Īrija un Luksemburga.

"Google" birojos Parīzē un Madridē šogad notikušas kratīšanas saistībā ar nodokļu jautājumiem. Eiropas Komisija (EK) arī pagājušajā nedēļā cēla kārtējo sūdzību pret šo kompāniju par dominējošā stāvokļa tirgū ļaunprātīgu izmantošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!