Foto: Reuters/Scanpix
Eirozonas pamešana grieķiem maksātu 20% no iekšzemes kopprodukta (IKP), aprēķinājusi starptautiskā kredītreitingu aģentūra "Standard and Poor's" (S&P).

S&P aprēķini liecina, ka 20% kritumu Grieķijas ekonomika pēc eirozonas pamešanas piedzīvotu aptuveni četru gadu laikā, ceturtdien raksta “Financial Times”.

Tāpat aģentūra prognozē, ka, zaudējot eirosistēmas finanšu atbalstu, Grieķijas bankas lielākoties tiktu slēgtas. S&P arī mierina pārējās eirozonas valstis, prognozējot, ka Grieķijas izstāšanās no eirozonas citu dalībvalstu ekonomiku būtiski neskartu.

Pirmdien S&P pazemināja Grieķijas kredītreitingu par vienu pakāpi līdz jaunam spekulatīvam līmenim "CCC-" un paziņoja, ka valdības izsludinātais referendums par starptautisko kreditoru priekšlikumiem pietuvinājis valsti defoltam.

Jau vēstīts, ka šonedēļ kredītreitingu Grieķijai samazināja arī starptautiskā kredītreitingu aģentūra "Moody's Investors Service" un aģentūra "Fitch".

Ziņots, ka eirozonas valstu finanšu ministri telekonferencē trešdienas vakarā nolēma, ka neapspriedīs iespējas piešķirt jaunu aizdevumu Grieķijai, kamēr nebūs zināms svētdien paredzētā referenduma rezultāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!