Pēdējos gadus, piedzīvojot ekonomikas krīzi, viena no lielākajām Grieķijas problēmām bijusi darbaspēka aizplūšana. Tagad, pēdējo mēnešu laikā saskaroties ar stingru kapitāla kontroli un politisko nestabilitāti, emigrācija Grieķijā dramatiski paaugstinājusies, sasniedzot vēl nebijušu līmeni, vēsta ietekmīgā biznesa ziņu aģentūra "Bloomberg".

Kā liecina Lielbritānijas lielākās darba meklētāju interneta lapas "CV-library.co.uk"  dati, salīdzinot ar 2014. gadu, lapas apmeklētāju skaits no Grieķijas dubultojies un sasniedz visu laiku augstākos rādītājus. Kā raksta "Bloomberg", tieši Lielbritānija ir grieķu emigrantu iekārotākais galamērķis.

Savukārt "Reuters" norāda, ka jaunais Grieķijas emigrācijas vilnis ir lielākais, ko valsts piedzīvojusi kopš 1940. gada pilsoņu kara, kad aptuveni 150 000 grieķu patvērumu devās meklēt uz Austrāliju. Aģentūra arī piemin, ka kopš 2013. gada vidus uz Austrāliju jaunas dzīves meklējumos devušies vēl aptuveni no 10 līdz 20 tūkstoši grieķu.

Savukārt AFP raksta, ka kopumā kopš 2013. gada vidus valsti pametuši teju 200 000 iedzīvotāju, emigranti galvenokārt esot jauni cilvēki, kuru vidējais vecums esot zem 30 gadiem.

Grieķija ar augstu bezdarba rādītāju cīnās jau gadiem, taču tas aizvien ir pats augstākais Eiropas Savienībā (ES)  - 25,6%, liecina "Eurostat" dati. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!