Foto: stock.xchng

Grieķijas valdība izteikusies, ka turpmākos privatizācijas ienākumus novirzīs pensiju fondiem, nevis tos izmantos parādsaistību atmaksai, taču valsts kreditori pret šo ieceri varētu iebilst.

"Mēs radām jaunu valsts īpašumu aģentūru. Ienākumi tiks izmantoti, lai finansētu sociālo politiku un atbalstītu sociālā nodrošinājuma sistēmu," pirmdien pavēstīja Grieķijas finanšu ministra vietniece Nadia Valavani.

Grieķijas valdība izraudzījusies, lai valsts aktīvu pārvaldes aģentūru "Taiped" pārvaldītu tūrisma nekustamo īpašumu attīstītājs un bijušais politiķis Stergoss Piciorlass.

Piciorlass parlamentā norādījis, ka Grieķijas krasta līnija un pludmales nav paredzēts pārdot, un solījis pārskatīt Helenikonas lidostas ilgtermiņa nomas līgumu.

Janvārī nākot pie varas, jaunā Grieķijas valdība arī atcēla plānus pārdot vairākuma akcijas valsts lielākajās - Pireju un Saloniku - ostās, kā arī privatizēt elektroenerģijas un naftas uzņēmumus.

Šāda rīcība sadusmoja Ķīnu, kas jau kontrolē divus konteineru termināļus Pireju ostā un bija plānojusi tos paplašināt, tādējādi palielinot savu ietekmi šajā ostā.

Sagaidāms, ka Grieķijas valdības jaunā iecere novirzīt privatizācijas pasākumos iegūtos līdzekļus no parādsaistību atmaksas uz sociālajām programmām arī, visticamāk, izraisīs iebildumus valsts starptautiskajos kreditoros.

Februārī, panākot vienošanos ar kreditoriem, Atēnas solīja atturēties no vienpusēju lēmumu pieņemšanas, kas varētu ietekmēt valsts fiskālos mērķus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!