Foto: AFP/Scanpix

Kārtējās sarunas starp Grieķijas un Eiropas Savienības (ES) amatpersonām noslēgušās bez panāktas vienošanās, vēsta raidsabiedrība BBC.

Svētdienas sarunās Briselē panākts progress, taču arvien pastāv "būtiskas nepilnības", paziņojis Eiropas Komisijas pārstāvis: "Prezidents [Žans Klods] Junkers ir pārliecināts, ka ar stingrākām reformām no Grieķijas puses un politisko gribu no visām iesaistītajām pusēm, līdz mēneša beigām var tikt rasts situācijas risinājums."

Grieķijas premjerministra vietnieks Janis Dragasakis norādījis, ka Atēnas arvien ir gatavas sarunām ar aizdevējiem. Tāpat viņš pavēstījis, ka ES un Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) vēlējušies, lai Grieķija samazina pensijas, kam Atēnas teikušas kategorisku "nē".

ES vēlas, lai Grieķija samazina izdevumus divu miljardu eiro apmērā.

Eirozonas finanšu ministri ceturtdien sanāksmē plāno apspriest Grieķijas jautājumu. Tikšanās tiek uzskatīta par Grieķijas pēdējo iespēju rast vienošanos.

Jau ziņots, ka Atēnas, lai panāktu vienošanos, kas ļautu izvairīties no draudošās maksātnespējas, sestdien uz Briseli nosūtīja savu ekspertu komandu. Tā izteikusi jaunus Grieķijas piedāvājumus starptautiskajiem aizdevējiem.

Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs atzinis, ka Grieķija esot gatava "smagiem kompromisiem", kas paredz jaunu piekāpšanos starptautiskajiem aizdevējiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!