Foto: EPA/LETA
Ķīnas Ārlietu ministrija noliedz, ka Pekina Grieķijai būtu piedāvājusi alternatīvu finanšu palīdzības programmu, liecina paziņojums Ķīnas valdības mājas lapā.

"Priekšlikumi jau atrodas uz galda, šobrīd apspriežam iespējas," iepriekš Ķīnas un Krievijas gatavību palīdzēt Atēnām raksturoja augstas Grieķijas ārlietu ministrijas amatpersonas. Ķīnas gatavību palīdzēt iepriekš apstiprinājis arī Grieķijas ārlietu ministrs Niks Kocijs.

Grieķijas amatpersonas jau vairākkārt medijos pieminējušas iespējamo Maskavas un Pekinas finanšu atbalstu, kas kalpotu kā plāns "B", ja neizdotos vienoties par parāda restrukturizāciju Eiropā.

Ķīna šādu informāciju noliedz. Ķīnas ārlietu ministrijas preses pārstāve Hu Čunjinga oficiālā paziņojumā norādījusi, ka "ministrijai nav informācijas par šādu piedāvājumu Grieķijai".

Tikmēr Starptautiskais Valūtas fonds, kas ir viens Grieķijas glābšanas programmas partneriem, šobrīd apliecina, ka sarunas ar Grieķiju par iespējamajām programmas izmaiņām nenotiek.

Jau vēstīts, ka starptautiskā reitingu aģentūra "Standard&Poor's" (S&P) pazeminājusi Grieķijas kredītreitingu līdz atzīmei "B-", un tagad tas atkal atrodas vairs tikai vienu pakāpi virs maksātnespējas līmeņa jeb tā dēvētā atkritumu reitinga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!