Foto: RIA Novosti/Scanpix
Ņemot vērā Starptautiskā Valūtas fonda (SVF), Eiropas Centrālās bankas (ECB) un Eiropas Savienības (ES) valstu nevēlēšanos pārstrukturizēt Grieķijas iespaidīgo 245 miljardu eiro parādu, Atēnas aktīvi apsver iespējas valsti tomēr paglābt, turpinot aizņemšanās programmu, piesaistot finansējumu no Krievijas un Ķīnas.

Kā vēsta ietekmīgais Vācijas laikraksts "Deutsche Welle", Ķīna un Krievija jau sagatavojusi savas aizdevumu programmas, kuras Atēnām atliek tikai pieņemt.

Detalizēti Ķīnas un Krievijas finanšu atbalsta piedāvājumi gan netiek atklāti.

"Priekšlikumi jau atrodas uz galda, šobrīd apspriežam iespējas," norādījusi augsta Ārlietu ministrijas amatpersona. Tikmēr ārlietu ministrs Niks Kocijs Berlīnas pārrunās norādījis, ka Atēnas vēlas Eiropas risinājumu.

Iepriekš arī Grieķijas premjers Aleksis Ciprs medijiem izslēdzis iespēju, ka risinājums varētu būt rodams, aizņemoties jaunus līdzekļus no Maskavas.

Tikmēr SVF, kas ir viens Grieķijas glābšanas programmas partneriem, šobrīd apliecina, ka sarunas ar Grieķiju par iespējamajām programmas izmaiņām nenotiek.

Jau vēstīts, ka starptautiskā reitingu aģentūra "Standard&Poor's" (S&P) pazeminājusi Grieķijas kredītreitingu līdz atzīmei "B-", un tagad tas atkal atrodas vairs tikai vienu pakāpi virs maksātnespējas līmeņa jeb tā dēvētā atkritumu reitinga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!