Foto: Shutterstock
Divi jauni Igaunijas pilsoņi uz Somiju tirdzniecības nolūkos sākuši vest alkoholu no Latvijas, vēsta Somijas laikraksts “Helsingin Sanomat”.

Abi vīrieši pārvācās uz Somiju pirms vairāk nekā desmit gadiem. Tirdzniecība darbojas caur "Facebook" grupu "Joogiabi" – alkohols tiek piegādāts klientiem uz mājām jebkurā laikā. Jaunie biznesmeņi apgalvo, ka atklājuši nišu, kuru agri vai vēlu kāds tāpat būtu aizsācis.

"Valsts pati ir vainīga," iezīmē viens no jauniešiem Veiko, atsaucoties uz alkohola pārdošanas aizliegumu pēc pulksten 21. Vīrietis Somijas alkohola likumus sauc par muļķīgiem.

Pieņemot pasūtījumu caur portālu "Facebook", persona vispirms iemaksā "ķīlu", kas ir kā garants, ka pasūtījums tiešām notiks.

"Tas būtu nelikumīgi, ja mēs uz parāda dotu alkoholu nepilngadīgajiem. Ja pieaugušie alkoholu vēlas, viņi to saņems, neskatoties uz neko," skaidro jaunais tirgonis Tarmo.

"Mēnesī iespējams nopelnīt 4000 eiro. Tas nozīmē, ka brīvdienās tiek nobraukti kā minimums 1500 kilometri un maksimums – 2500. Protams, arī mašīna ar laiku nolietojas un rodas vajadzība pēc tās apkopes," stāsta Veiko.

Saskaņā ar vietējo tiesībsargājošo iestāžu pārstāvju teikto, "Joogiabi" nav parādījušies Helsinku policijas uzmanības lokā. Šīs firmas darbība esot pārāk niecīga. "Protams, mūs interesē, ka tāda lieta pastāv. Kad šī problēma kļūs lielāka, mums būs vieglāk iejaukties," stāsta tiesībsargs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!