Foto: DELFI

Otrdien Taivānas mobilo tehnoloģiju uzņēmums HTC oficiāli izziņoja savu jaunāko viedtālruni HTC One, kam tirgū būs jākonkurē ar tādiem konkurentiem kā Galaxy S5 un iPhone 5S. Jaunais tālrunis ir ieguvis lielāku displeju, vienapjoma alumīnija korpusu un dubultu fotokameru.

One (modeļa numurs M8) ir aprīkots ar 2.3 GHz četrkodolu procesoru, 2 GB operatīvo atmiņu un 16 vai 32 GB iebīvēto atmiņu, kas palielināma ar microSD kartes palīdzību. Tālruņa ekrāns salīdzinājumā ar priekšgājēju (M7) ir nedaudz lielāks un sasniedz 5 collas, savukārt tā izšķirstpēja ir 1920x1080 jeb FullHD.

Viens no interesantākajiem jauninājumiem ir dubultā fotokamera. Tālruņa aizmugurē atrodas divas kameras, kas izvietotas viena virs otras. Šāds risinājums dod iespēju uzņemt bildes, kurām vēlāk var mainīt fokusa punktu, padarot fonu vai priekšplānu viegli izplūdušu. Tāpat dubultās kameras dod iespēju izveidot nosacītu trīsdimensiju attēlu, kas aplūkojams grozot telefonu.

Sekojot mūsdienās populārajai pašportretu modei, HTC One frontālajai kamerai iebūvēts īpašs "pašiņa" (selfie) režīms, kas uzņem attēlu ar nelielu laika aizturi, tā ļaujot vienkāršāk izvēlēties vēlamo attēla kompozīciju nedomājot par slēdža nospiešanu.

Tālrunī instalēta jaunākā Android operētājsistēma 4.4 KitKat un HTC izstrādātā saskarne Sense, kas ieguvusi vairākas jaunas iespējas. Slēgtā režīmā esošu tālruni var aktivizēt vienkārši pārvelkot pirkstu pār ekrānu. Turklāt atkarībā no virziena, tālruni var aktivizēt dažādos režīmos.

Tāpat kā līdzšinējos HTC tālruņos, One instalēta BlinkFeed opcija, kas sākuma ekrānā automātiski parāda lietotāja izvēlēto aktuālo informāciju, piemēram ziņu virsrakstus, sociālo tīklu ziņojumus u.c. Šī opcija gan līdz šim izpelnījusies dalītas atsauksmes un daudzi lietotāji to vispār neizmanto.

Cīņā par maksimālu baterijas darbības ilgumu, One iebūvēts jauns enerģijas taupīšanas režīms, kas ļauj izmantot tikai galvenās tālruņa funkcijas - zvanīt, nosūtīt īsziņas un fotografēt. Šis režīms sola paildzināt telefona baterijas darbības laiku līdz pat vairākām nedēļām gaidīšanas režīmā.

Latvijā tālrunis varētu būt pieejams maija sākumā. Tā cena pagaidām nav zināma.

Prognozējot nākotnes peļņas līmeni un attīstības plānus, HTC gada sākumā ziņoja, ka turpmāk vairāk pievērsīsies lētu un vidēji lētu viedtālruņu ražošanai, lai veiksmīgāk varētu konkurēt ar tirgus līderi Samsung un citiem ražotājiem. Pērnā gada pēdējo ceturksni uzņēmums noslēdza ar 1.4 miljardu dolāru ieņēmumiem, kas ir par 28% mazāk kā pirms gada. Šīgada pirmā ceturkšņa ieņēmumu prognoze ir vēl zemāka, tāpēc uzņēmums cer atgūt pircēju interesi ar jauno One viedtālruni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!