Foto: DELFI

Saskaņā ar Igaunijas Finanšu ministrijas aprēķiniem, valsts nacionālajai lidsabiedrībai "Estonian Air" šogad nepieciešama finanšu palīdzība 58 miljonu eiro (40,7 miljonu latu) apmērā, lai tā varētu turpināt uzņēmuma darbību, vēsta Igaunijas portāls "Postimees.ee ".

Ministrijas ekonomikas prognozes liecina, ka "vissvarīgākie finanšu darījumi, kas šogad negatīvi ietekmēs valsts naudas plūsmu, ir 59,5 miljonu eiro (41,8 miljonu latu) maksājums Eiropas Stabilitātes mehānismā (ESM) un "Estonian Air" kapitāla palielināšana par 58 miljoniem eiro".

Lēmums palielināt "Estonian Air" kapitālu vēl neesot pieņemts, taču ir izteikta prognoze par aptuvenu maksimālo apjomu, kas kompānijai var būt nepieciešams un valstij jāfinansē," igauņu ziņu portālam norādīja ministrijas preses pārstāvis Rainers Laurits.

Savukārt "Estonian Air" padomes priekšsēdētājs Erki Rāsuke izteicies, ka nezina, kā ministrija šādu summu ieguvusi. Viņš arī sacīja, ka reāli finanšu palīdzība būšot nepieciešama mazākā apjomā.

Pērna gada nogalē Igaunijas premjerministrs Andruss Ansips un ekonomikas ministrs Juhans Partss paziņoja, ka lidsabiedrībai "Estonian Air" draud bankrots, ja Eiropas Komisija (EK) neļaus Igaunijas valdībai sniegt valsts palīdzību finanšu grūtībās nonākušajai aviokompānijai.

Igaunijas valdība decembrī nolēma aizdot «Estonian Air» 8,3 miljonus eiro (5,8 miljoni latu), lai glābtu aviokompāniju no maksātnespējas. Turpmākais finanšu palīdzības apjoms būs zināms vien tad, kad EK pieņems lēmumu par valsts palīdzības piešķiršanu.

Igaunijas valstij pieder 97,34% "Estonian Air" akciju, bet pārējie 2,66% pieder "SAS Group".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!