Foto: Publicitātes foto
Ugunsgrēks praktiski iznīcinājis latviešu uzņēmēja Mareka Beides biznesu – virtuves mēbeļu ražotni, kas atrodas Limerikas grāfistē, Īrijā. Bez darba palikuši 25 strādnieki un zaudējumu apmērs tiek lēsts tuvu miljonam eiro, atsaucoties uz laikrakstu "Limerick Leader", vēsta portāls "baltic.ireland.ie".

Ugunsnelaimes cēlonis vēl nav noskaidrots, bet tiek uzskatīts, ka tas nav bijis aizdomīgs, raksta portāls.

37 gadus vecais "AB Wood Products Ltd" īpašnieks un direktors Mareks Beide stāsta, ka ugunsgrēka trauksme tika sacelta svētdienas naktī ap pulksten 2.30. Kad īpašnieks ieradies ražotnē, dedzis pilnīgi viss. "Es jutos briesmīgi. 17 gadi smaga darba, sākot no nulles. Es esmu kā uz ielas izmests suns – nekas nav palicis. Pilnīgi viss ir zudis. Man nav nekā," portālam sašutumu pauž Beide.

Viņš atklāj, ka uzņēmumā divās maiņās diennaktī strādājuši 25 darbinieki. Neraugoties uz apdrošināšanu, atkopšanās process būs ilgs. "Visas iekārtas bija manas – runa iet par vairāk nekā pusmiljonu," skaidro uzņēmējs.

"baltic.ireland.ie" norāda, ka Beide dzīvo Īrijā kopš 2001. gada, kad ieradies strādāt kompānijā "Galtee" par galdnieku. Vēlāk uzsācis savu virtuves mēbeļu ražošanas biznesu, kas attīstījies ļoti veiksmīgi. Sākotnēji nodarbinājis divus cilvēkus, bet četrus gadus vēlāk darbinieku skaits pieaudzis līdz 25.

Neraugoties uz traģisko ugunsnelaimi, kas iznīcinājusi gandrīz visu ražotni, uzņēmējs ir apņēmības pilns biznesu atjaunot. "Pēdējās divas dienas es pavadīju, izstrādājot stratēģiju, kā visu sākt no jauna. Kad tā būs izstrādāta, es pieņemšu lēmumus un sasaukšu sapulci. Ja valdība man palīdzēs, es varēšu visu atjaunot, atsākt darbu, samaksāt rēķinus un paturēt visus, kas vien man palīdzēja," stāsta Beide.

Uzņēmums "AB Wood Products Ltd" ražoja gatavas un ekskluzīvas virtuves iekārtu durvis, kā arī piederumus un skapjus Īrijas un Apvienotās Karalistes tirgum.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!