Ja Lielbritānija pametīs Eiropas Savienību (ES), Japānas lielākās kompānijas ir gatavas atstāt Londonu, tā G20 samita laikā paziņojusi Tokija.

Japānas ekonomikas milži – banka "Nomura", "Toyota", "Nissan", "Honda" – investējuši Lielbritānijā, paļaujoties, ka valsts nodrošinās "vārtus uz Eiropu", taču tagad šī iespēja, iespējams, netiks nodrošināta, atsaucoties uz Japānas amatpersonām, ziņo "CNN Money".

Tokija 15 lapu garā paziņojumā brīdinājusi, ka Japānas kompānijas pametīs Lielbritāniju, ja tā pēc izstāšanās no ES nespēs nodrošināt tādus pašus tirgus nosacījumus kā atrodoties savienībā. Kā pirmie Lielbritāniju pamestu autobūves kompānijas un finanšu institūcijas, norādīts paziņojumā.

Vēstīts, ka pasaules 20 attīstīto un attīstības ekonomiku grupa G20 kopumā sevi uzskata par labi sagatavotu iespējamai negatīvai ietekmei pēc Lielbritānijas lēmuma atstāt Eiropas Savienību un no citām neskaidrībām pasaulē, liecina G20 samita komunikē projekts.

Jau ziņots, ka 23. jūnijā Lielbritānijā notikušajā referendumā 52% tā dalībnieku nobalsoja par izstāšanos no ES. Pēc tam premjerministrs un Konservatīvās partijas līderis Deivids Kamerons paziņoja, ka atkāpjas no amata.

Bijusī iekšlietu ministre Terēza Meja pieņēma karalienes Elizabetes II aicinājumu veidot valdību un kļuvusi par jauno Lielbritānijas premjerministri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!