Foto: AFP/Scanpix

"Skolā uz mani skatījās kā uz stulbāko cilvēku," aģentūrai "CNN Money" stāstīja uzņēmuma "Virgin Group" izveidotājs un vadītājs Ričards Brensons.

"Man nebija ienākusi prātā pat doma, ka es varētu būt veiksmīgs un bagāts," atklāj Brensons.

Kā stāsta Brensons, viņš skolas laikā sirga ar disleksiju, kas traucēja tikt galā ar mācībām, taču šī šķietamā vājība viņam vēlāk izrādījās par spēka dzinuli, kas palīdzēja izveidot savu biznesa impēriju. Kā viņš pats saka: "Daudziem disleksijas slimniekiem ir tendence darīt tikai to, kas viņus aizrauj, un mani aizrauj daudzas lietas."

Darbs, ar ko viņš sāka veidot savu biznesa karjeru jau 15 gadu vecumā, bija jauniešu žurnāls "Student". Tajā laikā Brensons pārtrauca mācības skolā un pievērsās žurnāla satura veidošanai, runājot ar cilvēkiem no dažādām pasaules malām un izzinot, kas notiek citur.

Lai finansiāli uzturētu žurnālu, Brensons sāka pa pastu tirgot mūzikas ierakstus. Pēc kāda laika žurnāla izdošana tika pārtraukta, taču ierakstu bizness pārvērtās par kaut ko lielu – "Virgin Records."

Pēc ierakstu tirgošanas pa pastu un veikaliņa atvēršanas, Brensons uzsāka kampaņu, lai palīdzētu atbalstīt mūziķi, kuram ticēja – Maiku Oldfīldu. Kad neviena no daudzajām ierakstu kompānijām, kuras viņš uzrunāja, nebija piekritusi sadarboties, Brensons pats saviem spēkiem izveidoja nelielu ierakstu kompāniju. Risks atmaksājās, un tika pārdoti vairāki miljoni albumu, tāpēc Brensons turpināja "atbalstīt grupas, ar kurām neviens cits neparakstīs līgumu".

Savā ceļā uz panākumiem, viņam ir gadījies arī daudzas reizes kļūdīties, taču Brensons kļūdas un neveiksmes neuzskata par kaut ko sliktu. "Ja kaut ko mēģini, bet tas ne līdz galam izdodas, tā nav neveiksme, tā ir pieredze," uzskata biznesmenis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!