Foto: Reuters/Scanpix

Kanādas varasiestādes paplašinājušas sankciju sarakstu pret Krieviju, sarakstā iekļaujot 14 kompānijas un organizācijas, kā arī trīs Krievijas pilsoņus, teikts Kanādas valdības paziņojumā.

Sarakstā iekļautas vairākas rūpnīcu un naftas kompānijas, tostarp "Gazprom", "Transņeft", Tulas ieroču rūpnīca, "Apvienotā aviobūves korporācija" un baikeru klubs "Night Wolves". Sarakstā iekļauta arī organizācija "Eirāzijas savienības jauniešu" un tās līderi Aleksandrs Dugins, Pavels Kaniščevs un Andrejs Kovaļenko.

Papildus tam Kanāda aizliegusi preču eksportu un importu no Krievijas anektētās Krimas pussalas.

Kanādas premjerministrs Stīvens Hārpers skaidrojis, ka sankciju pastiprināšanas mērķis ir veicināt Ukrainas konflikta atrisinājumu diplomātiskā ceļā. Viņš aicinājis Krieviju un tās pilnvarotās personas pilnībā izpildīt Minskas vienošanās.

Pagājušā nedēļā Eiropas Savienība paziņojusi, ka vēl uz pusgadu pagarinājusi Krievijai noteiktās sankcijas. Divas dienas vēlāk Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja par sankciju pagarināšanu, tostarp pārtikas embargo, uz vēl vienu gadu.

Jau vēstīts, ka pirmo sankciju paketi Kanāda ieviesa šā gada februārī, sarakstā iekļaujot Kobzonu, 'Rosneft' un Putina draugu 'Ķirurgu'.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!