Foto: AFP/Scanpix

Finanšu grūtībās nonākušajai Kiprai jārisina ne tikai banku sektora problēmas un budžeta taupības jautājumus, bet arī jāglābj valstij piederošā aviokompānija "Cyprus Airways". Pašlaik Kipras valdība meklē lidsabiedrībai stratēģisko investoru, vēsta aģentūra "Finmarket".

Valdībai pieder 69,57% lidsabiedrības akciju. Valsts palīdzību pieprasījusi Kipras pilotu arodbiedrība pēc tam, kad "Cyrpus Air" nonāca uz bankrota sliekšņa.

Kipras masu mediji vēstīja, ka valdība pašlaik izskata trīs iespējamos scenārijus – tūlītēju aviopārvadātāja slēgšanu, likvidēšanu pēc vasaras sezonas beigām vai saglabāšanu par spīti finanšu grūtībām.

Taču nozares specifika īstenībā pieļauj tikai divus variantus – slēgt kompāniju vai saglabāt, jo pasažieri nepērk biļetes uz grūtībās nonākušu aviokompāniju reisiem, norāda "Finmarket".

Interesi par Kipras aviokompāniju izrādījis Ķīnas "Beijing Yi Xiang Da Investment Co Ltd", šī uzņēmuma vadība piektdien rīkoja sarunas ar Kipras finanšu ministru un "Cyrpus Air" vadību.

"Finmarket" vēsta, ka pēdējo gadu laikā Kipras aviopārvadātājs spēja strādāt, galvenokārt, pateicoties valdības atbalstam, trīs gadu laikā valdība ieguldījusi kompānijā 83 miljonus eiro (aptuveni 59 miljonus latu). Pašlaik Eiropas Komisija izmeklē valdības sniegto atbalstu "Cyprus Air" un tā atbilstību ES regulām.

"Cyprus Airways" pieder 11 lidmašīnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!