Foto: AFP/Scanpix

Kipras viesnīcu tīkla īpašnieks Adžajs Gojals paudis aicinājumu kolēģiem palīdzēt zem sankciju sloga nonākušajiem krieviem, atļaujot tiem maksāt par pakalpojumiem Krievijas valūtā rubļos, vēsta "Itar-Tass".

"Pienācis brīdis, kad Kiprai jādemonstrē, ka tā ir pienācīgs un cienījams spēlētājs starptautiskajā arēnā," sacīja Gojals. "Es piedāvāju, lai Kipras viesnīcas vērstos pie Krievijas tūrisma operatoriem un paziņotu par gatavību pieņemt apmaksu rubļos 2015. gada sezonā."

Pēc uzņēmēja domām, Kipra šādā veidā spēs apturēt Krievijas tūristu aizplūdumu no valsts, jo šobrīd rubļa krituma dēļ ceļojums kļuvis divas reizes dārgāks.

Pēc viņa aprēķiniem, pakalpojumu apmaksāšana rubļos garantēs, ka uz Kipru atbrauks vismaz pusmiljons tūristu. Tāpat tas saglabāšot sadarbību ar Krieviju tūrisma jomā, nepārkāpjot Eiropas Savienības ieviestās sankcijas pret Krieviju.

"Mēs vēlamies pieņemt rubļus, jo ticam Krievijas ekonomikai un tās ilgtspējīgai perspektīvai," atzīmēja Gojals. "Šā brīža krīze lielākoties saistīta ar politiku un psiholoģiju, ko veicina agresīvas spekulācijas pret rubli, nevis balstīta kādā stingrā ekonomikas loģikā. Krievija nesabruks un paliks par lielāko tirgu un valsti," uzskata uzņēmējs.

Kā zināms, 2011. gada beigās Krievijas valdība Kiprai piešķīra 2,5 miljardus eiro lielu kredītu. Pēc neilga laika Krievija atļāva pārcelt tā izmaksāšanas termiņu un restrukturizēt to.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!