Foto: LETA

Kipras valdība darīs visu iespējamo, lai depozītu turētājiem no Krievijas kompensētu vismaz daļu zaudējumu, ko tiem nodarījis lēmums ”apcirpt” noguldījumus, kuru apmērs pārsniedz 100 tūkstošus eiro.

Šādu solījumu Kipras-Krievijas festivāla atklāšanā devis Kipras prezidens Nikos Anastasiadis, ziņo "Bizness-TASS".

Viņš arīdzan solījis, ka Kipras valdība meklēs veidus, kā kompensēt zaudējumus Kirpas banku obligāciju un akciju turētājiem.

Portāls "lenta.ru" atgādina, ka iepriekš Kipras Konstitucionālā tiesa noraidījusi "Laiki Bank" un "Bank of Cyprus" noguldītāju prasības, ar kurām tie centās apstrīdēt lēmumu norakstīt daļu no līdzekļiem, kas atradās depozītos, kuros noguldījumu apmērs pārsniedza 100 tūkstošus eiro.

Lai izpildītu starptautisko aizdevēju - Eiropas Komisijas (EK) un Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) izvirzītos aizdevuma nosacījumus, ka Kipras valdībai patstāvīgi jāatrod 5 līdz 7 miljardi eiro, kipriešu varas vīri sākotnēji plānoja ar vienreizēju nodokli aplikt visus Kipras bankās esošos noguldījumus.

Tomēr, ņemot vērā valsts parlamenta noraidošo attieksmi, beigās Kipras valdība nolēma ar nodokli aplikt "Laiki Bank" un "Bank of Cyprus" esošos depozītus virs 100 tūkstošiem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!