Foto: DELFI

Krievijas prezidenta Vladimira Putina valdība aktīvi veic kiberuzbrukumus Rietumu valstu mazumtirdzniecību un banku uzņēmumiem, intervijā "The Australian Financial Review" paziņojis kiberdrošības firmas "Mandiant" dibinātājs Kevins Mandija.

"Krievi tagad ir daudz agresīvāki - gan valdība, gan noziedznieki, bet mums ir grūtības abus atšķirt," sacīja Mandija.

Mandija izteica minējumu, ka Krievijas aktivitāte šajās kiberdarbībās ir pieaugusi pēc Ukrainas krīzes, Edvarda Snoudena stāstiem par Rietumu izlūkošanas spējām un sankciju ieviešanas.

Aizvadīto 12 mēnešu laikā ir būtiski pieaudzis izsmalcinātu uzbrukumu skaits no Krievijas. Mandija iepriekšējo 20 gadu pieredzē neko tādu nebija piedzīvojis.

"Krievijas kibernoziedznieki mēdza veikt vienkāršus uzbrukumus. Tagad viņi mēģina uzbrukt labākajiem mazumtirdzniecības un finanšu pakalpojumu zīmoliem - cilvēkiem, kuriem ir laba aizsardzība, un tas ir pārsteidzoši," uzsvēra eksperts kiberaizsardzības jomā.

"Dīvaini sanāk, Krievijas tiesībsargi un izlūkošanas dienesti ļoti sīki uzrauga, ko cilvēki dara internetā, taču nav informēti par savas valsts hakeru darbībām," ironiski norādīja Mandija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!