Foto: RIA Novosti/Scanpix

Mediju finansēšanai Krievija 2015.gadā tērēs 643 miljonus ASV dolāru, ziņo "Euobserver".

Tikšanās laikā ar politikas domnīcas "Krievijas tautas fronte" pārstāvjiem valsts prezidents Vladimirs Putins norādījis, ka " ir ārkārtīgi svarīgi zināt, kā mūsu nauda tiek iztērēta". "Informācijai vajadzētu būt maksimāli caurspīdīgai," uzsvēris Putins.

Atklājot, ka mediju atbalstam šogad tiks iztērēti 643 miljoni ASV dolāru, Putins arī atzīmēja, ka šī summa arī Krievijas mērogam ir "ievērojami naudas līdzekļi."

Lielu daļu no minētās summas, kā norāda "Euobserver", saņēms Krievijas starptautisko ziņu televīzijas kanāls "Russia Today", kas 16 dažādās valstīs nodarbina aptuveni 2000 cilvēkus.

"Euobserver" arī vēsta, ka Putins šo mediju atbalstam plānoto summu atklājis laikā, kad rietumvalstu līderi ir īpaši norūpējušies par Krievijas propagandas vērienu.

Jau vēstīts, ka, sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!