Foto: Reuters/Scanpix
Diplomātisko pārstāvniecību sadarbība un kopīga izpratne Krievijas un Ziemeļkorejas starpā nekad nav bijusi tik augstā līmenī kā tagad, minēts Krievijas Tālo Austrumu attīstības ministra Aleksandra Galuškas paziņojumā medijiem.

Galuška, kā ziņo "tass.ru", minējis, ka 2015. gads līdz šim ar Ziemeļkoreju pagājis izteiktā divpusējās sadarbības un draudzības zīmē. "Šī draudzība mums ir ļāvusi sinhronizēt pulksteņus tirdzniecības un ekonomikas attiecībās," ministrs sacījis vizītes laikā Phenjanā.

"Pozitīvs šajā sadarbībā ir arī Phenjanas lēmums izsniegt vīzas Krievijas rūpnīcu strādniekiem, kuri regulāri tiek nodarbināti Ziemeļkorejā," sacījis Galuška, kurš arī personīgi atbildīgs par Krievijas un Ziemeļkorejas starpvaldību sadarbību.

Galuška arī iepriekš izcēlies ar spilgtām iniciatīvām un citātiem par Phenjanas režīmu: pērn viņš paziņoja par mērķtiecīgu plānu Ziemeļkorejai un Krievijai ieviest bezvīzu režīmu.

Lai gan precīzi dati par abu valstu sadarbību nav pieejami, kā liecina "rbth.com" informācija, 2014. gadā abu valstu savstarpējās tirdzniecības apjoms mērāms aptuveni 100 miljonos ASV dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!