Foto: Shutterstock

Krievijas desu tirgū 75% produkcijas ir viltota, paziņojis Krievijas patērētāju savienības "Roskontroļ" līdzpriekšsēdētājs Aleksandrs Borisovs.

Par Borisova paziņojumu vēstīja aģentūra "RIA Novosti".

Tādus secinājumus Borisovs izdarījis pēc 33 zīmolu vārīto, žāvēto un pusžāvēto desu izpētes. Pētījuma laikā noskaidrots, ka 25 no tām neatbilst kvalitātes prasībām. Viltotās desas ir atrodamas Krievijā iecienītāko zīmolu vidū.

"Valsts standarta marķējums, līdzīgi kā citas kvalitātes zīmes, tradicionāli tiek uztverta kā zināma garantija, tas patērētājos raisa uzticību. Tomēr mūsu programmas "Kvalitātes kontrole" darba rezultāti parāda, ka regulāras kvalitātes kontroles kā nebija, tā arī nav tagad," teicis Borisovs, piebilstot, ka ļaunprātīgi ražotāji izmanto valsts standarta marķējumu, lai gan viņu produkcija tam neatbilst.

Viņš minēja, ka produkcijā atklāti lēti liellopa un cūkgaļas aizstājēji, piemēram, sojas vai kolagēna olbaltumvielas, mājputnu gaļa vai pat dzīvnieku ādas, kā arī viltotā produkcija satur cieti, celulozi, mitruma uzturētājus, kas nav norādīti uz iepakojuma.

Krievijas pārtikas produkcijas uzraudzības dienests "Rosseļhoznadzor" janvārī Rjazaņas lielveikalā "Lenta" pusfabrikātos "Mjasnije kolbaski" ("Gaļas desiņas") atklāja baktēriju "listeria monocytogenes", kas var kaitēt cilvēka centrālajai nervu sistēmai.

Pērn "Rosseļhoznadzor" lielveikalu tīklā "Auchan" produkcijā, kas tika marķēta kā cūkas maltā gaļa, atklāja zirga DNS. Šajā tirdzniecības tīklā arī tika atklāta pica, kurā izmantota desa ar beigušos derīguma termiņu, kā arī gaļa, kas uzglabāta pēc derīguma termiņa beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!