Foto: Itar-Tass/Scanpix
Krievijas par pārtikas nozari atbildīgais dienests "Rosseļhodnadzor" aizliedzis Lietuvas cūkgaļas ievešanu valstī, vēsta "Lenta.ru".

Aizlieguma iemesls ir Āfrikas cūku mēra izplatība Lietuvā. Gan Krievija, gan Lietuva šīs infekcijas izplatības dēļ iepriekš apturējušas cūkgaļas importu no Baltkrievijas, kur 2013.gada vasarā tika fiksēta šī saslimšana.

Dienesta paziņojumā norādīts, ka cūkgaļas ievešanu no Lietuvas aizliegusi Baltkrievija, kas kopā ar Krieviju atrodas Muitas savienībā. Šī iemesla dēļ Krievijas puse pieņēmusi tādu pašu lēmumu.

Šonedēļ Lietuvā konstatētais Āfrikas cūku mēris ir bīstama, ļoti lipīga vīrusa izraisīta saslimšana cūku dzimtas dzīvniekiem. Dzīvnieku novietnē, kurā slimība konstatēta, ir jānokauj viss ganāmpulks, tādēļ šīs slimības uzliesmojums dzīvnieku turētājiem rada lielus ekonomiskos zaudējumus.

Pēc infekcijas konstatēšanas Lietuvā arī Latvija ir pastiprinājusi drošības pasākumus. Pārtikas un veterinārais dienests aicina ziņot par atrastām kritušām mežacūkām, kā arī saslimušām mājas cūkām fermās.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!