Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas patērētāju tiesību aizsardzības dienests "Rospotrebnadzor" aizliedzis visa veida siera produktu importu no Ukrainas, vēsta Krievijas ziņu aģentūra "Itar-Tass".

No otrdienas, 14. oktobra, Krievijā aizliegts importēt visa veida siera produktus no Ukrainas.

"Rospotrebnadzor" savā ziņojumā pirmdien, 13. oktobrī, norādīja, ka Ukrainas siera produkti neatbilst ne marķēšanas, ne arī sanitāri epidemioloģiskajām prasībām.

"Rospotrebnadzor" ir Krievijas federālais dienests, kas īsteno sanitāri epidemioloģisko uzraudzību patērētāju tiesību un labklājības aizsardzības jomā

Šis nav pirmais Ukrainas pārtikas preču aizliegums no Krievijas, septembra beigās Krievijas patērētāju tiesību aizsardzības dienests aizliedzis visu konditorejas izstrādājumu importu no Ukrainas.

Jau vēstīts, ka Krievija aizliegusi importēt no Ukrainas arī daudzus citus produktus, tostarp augļu sulas un alu, pamatojot to ar kvalitātes jautājumu.

Krievija arī noteikusi "pilnīgu embargo" lielākajai daļai pārtikas produktu, kas tiek importēti no Eiropas Savienības (ES), ASV un citām rietumvalstīm, kuras ieviesušas sankcijas pret Maskavu. Krievijas embargo attiecas uz liellopu gaļu, cūkgaļu, augļiem, dārzeņiem, mājputniem, zivīm, sieru, pienu un piena produktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!