Foto: Publicitātes foto

Atbildot uz Ukrainas lēmumu liegt savu gaisa telpu Krievijas aviokompānijām, Krievija pirmdien atbildējusi ar identisku soli, vēsta aģentūra "Inter-Faks".

Aizliegums stāsies spēkā 25. oktobrī.

Pirmdien publiskotā paziņojumā Krievijas Satiksmes ministrija norāda, ka Ukrainas rīcība bijusi pretrunā ar gaisa transporta regulējumu Ukraina informējusi Krievijas lidsabiedrības, ka līdz ar ziemas navigācijas sākumu 25. oktobrī tās vairs nedrīkstēs apkalpot lidojumus starp Ukrainu un Krieviju. Tādēļ Krievija pret Ukrainas aviokompānijām vēršas ar identiskām sankcijām.

Kā vēstīts, Ukrainas valdība aizvadītajā nedēļā nolēma aizliegt Krievijas aviokompāniju lidojumus uz Ukrainu. Ierobežojumi attiecas arī uz Krievijas tranzītreisiem, ja tajos tiek vestas militārās vai dubulta pielietojuma kravas vai karavīri.

Kā daudzkārt vēstīts, Maskavas atbalstīti kaujinieki 2014. gada pavasarī sāka pārņemt Ukrainas austrumu pilsētas, izraisot asiņainu karu ar Ukrainas spēkiem. Kaujinieku kontrolētajās teritorijās nodibinātas tā sauktās Luhanskas un Doņeckas "tautas republikas".

ANO dati liecina, ka konfliktā gājuši bojā vismaz 7962 cilvēki.

Notikumi Ukrainas austrumos sekoja Krievijas realizētajai Ukrainas Krimas pussalas okupācijai un aneksijai 2014. gada martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!