Foto: Reuters/Scanpix

Pēc varas maiņas Ukrainā Krievija aizkavēs solītā aizdevuma izmaksāšanu šai valstij, bet Starptautiskais valūtas fonds (SVF) varētu palīdzēt valstij atgūt stabilitāti, svētdien G-20 sanāksmē Sidnejā sacīja Krievijas finanšu ministrs Andrejs Siluanovs.

"Politiskā situācija tur ir dramatiski mainījusies. Tagad mums jāgaida līdz tiks izveidota jauna valdība un tad jāpieņem lēmums," viņa sacīto citē "The Wall Street Journal".

Tāpat Siluanovs paudis atbalstu tam, ka aizdevumu Ukrainai sniedz SVF – piedāvājumu, ko virza Eiropas Savienība un ASV.

"Fondam ir pieredze, atbalstot valstis, kas atrodas sarežģītā situācijā; un viņiem ir labi izstrādāti instrumenti, lai palīdzētu šādos gadījumos," viņš teicis, atbildot uz jautājumu, vai Krievija atbalstītu SVF aizdevumu.

Ukrainas ekonomika tuvojas defoltam un parlaments svētdien atstādināja valsts prezidentu Viktoru Janukoviču. Kā vēstīts, Janukovičs noraidīja plānoto Eiropas Savienības un Ukrainas integrācijas vienošanos un tā vietā izvēlējās Maskavas piedāvāto 15 miljardu ASV dolāru aizdevumu.

SVF vadītāja Kristīne Lagarda sacīja, ka SVF ir gatavs palīdzēt Ukrainai, bet sarunu atsākšanai ir nepieciešama vismaz pagaidu valdība.

Fonds vēlas pamatīgu, bet pamazām ieviestu dabasgāzes cenu pieaugumu, Ukrainas grivnas devalvāciju un valsts budžeta tēriņu samazināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!