Foto: DELFI

Attiecībā uz Krievijas darbībām pret Lietuvu piepildās sliktākās prognozes – Lietuvas premjers Aļģirds Butkevičs Seimā atzinis, ka Klaipēdas ostā iestrēgusi pārtikas krava, vēsta "delfi.lt".

No visiem Klaipēdas ostas termināļiem vairs nav iespējams ne eksportēt, ne importēt vai reeksportēt. Turklāt kāda ASV kompānija saņēmusi norādījumus, piemēram, vistu kājiņas, eksportēt caur citām, Lietuvai nepiederošām ostām un vairākām citām valstīm, Seima sēdē paziņojis Butkevičs.

Žurnālistiem viņš paziņojis, ka Krievija oficiāli paziņojusi par to, ka bloķē pārtikas produktu piegādes caur Lietuvu.

Arī Klaipēdas terminālis saņēmis ziņas, kā vēstules saņēmušas tās kompānijas, kas produkciju eksportē caur termināļiem un Krieviju. Vēstulēs teikts, ka eksports no Lietuvas Klaipēdas ostas, un, iespējams, citiem termināļiem uz Krieviju nav iespējams. Tāpat izteikta prasība kravas virzīt caur citām ostām, izteicies premjers.

Jautāts par šīs blokādes sekām, Butkevičs paziņojis, ka par zaudējumiem pagaidām netiek runāts, jo tikai šodien saņemta informācija.

Caur Klaipēdas ostu uz Krieviju eksportētās un reeksportētās pārtikas apjoms ir aptuveni miljons tonnu.

Sākotnējo informāciju Lietuva saņēmusi trešdien. Pirms vairākām dienām ieviesti dažādi ierobežojumi un uz laiku apturēta preču ievešana muitas savienībā.

Satiksmes ministrijas Tranzīta politikas departamenta vadītājs Andris Maldups portālam "Delfi" sacīja, ka tamlīdzīgi signāli par kravu plūsmas ierobežošanu caur Latvijas ostām nav saņemti. Viņš arī norādīja, ka attiecībā uz kravu bloķēšanu caur Klaipēdu pagaidām nav zināms, cik pamatotas ir šīs ziņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!