Krievijas komunikācijas regulators par personas datu uzglabāšanas pārkāpumiem bloķējis sociālo vietni "LinkedIn", vēsta raidsabiedrība BBC.

Krievijas Federālais sakaru, informācijas tehnoloģiju un masu komunikācijas jomu uzraudzības dienests "Roskomnadzor" paziņojis, ka uz profesionāļiem un biznesa vidi vērstajam sociālajam tīklam pieeja tiks liegta 24 stundās.

Krievijā "LinkedIn" ir vairāk nekā seši miljoni lietotāju. Daļai no viņiem jau liegta pieeja vietnei.

2014. gadā Krievija pieņēma likumu, kas noteic, ka Krievijas iedzīvotāju personas dati ir jāglabā Krievijas teritorijā, atgādina BBC.

Pēc "Roskomnadzor" iesniegtās prasības augustā, Maskavas Tagankas rajona tiesa pieņēma lēmumu, ka "LinkedIn" ir jābloķē. Savukārt 10. novembrī Maskavas pilsētas tiesa zemākas instances lēmumu atzina par likumīgu.

Šis ir pirmais gadījums, kad likums piemērots pret ASV bāzētu sociālo tīmekli. "LinkedIn" pārstāvji BBC pastāstīja, ka vēlas tikties ar "Roskomnadzor", lai diskutētu par lēmumu.

Kremļa runasvīrs Dmitrijs Peskovs žurnālistiem pastāstīja, ka "Roskomnadzor" lēmums ir saskaņā ar Krievijas likumiem. Viņš piebilda, ka Kremlis neplāno iejaukties situācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!