Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievija nosodījusi Eiropas Savienības (ES) kārtējās sankcijas un pati sākusi izstrādāt jaunas sankcijas pret Rietumiem, ceturtdien paziņojušas amatpersonas.

Maskava nodēvēja jaunās ES sankcijas pret Krieviju par nedraudzīgu aktu un solīja atmaksāt.

"Mūsu atbilde būs proporcionāla zaudējumiem, ko tās sankcijas nodarīs mūsu valsts ekonomikai," paziņoja Krievijas Ārlietu ministrijas preses pārstāvis Aleksandrs Lukaševičs.

Maskava sagaida, ka Eiropas uzņēmumi lobēs pret šīm sankcijām, jo tās ir neproduktīvas, viņš piebilda.

Krievijas prezidenta Vladimira Putina palīgs Andrejs Belousovs atklāja, ka Maskava jau izstrādājusi jaunas sankcijas pret Rietumiem, kas būs vērstas pret lietotu auto tirdzniecību un dažām vieglās rūpniecības precēm, proti, daža veida apģērbiem.

"Cik daudz es zinu, Ekonomikas attīstības ministrija jau ir izveidojusi šo preču sarakstu," viņš piebilda.

"Mums ir daudz ar lauksaimniecību nesaistītu preču, kurās mūsu partneri, sevišķi Eiropā, ir atkarīgi no Krievijas vairāk nekā Krievija no viņiem," norādīja Belousovs.

Jau ziņots, ka, saskaņā ar avotiem diplomātu aprindās, ES dalībvalstis beidzot vienojušās, ka jaunās sankcijas pret Krieviju stāsies spēkā piektdien.

Diplomāti ziņo ka jaunās sankcijas ierobežos Krievijas naftas kompāniju piekļuvi finanšu tirgiem un aptver tās pašas četras sfēras, ko jūlijā ieviestās sankcijas, proti, kapitāla tirgus, aizsardzību, "dubultā pielietojuma" preces, kas var tikt izmantotas kā militāriem, tā civiliem mērķiem, un naftas ieguves tehnoloģijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!