Foto: AFP/Scanpix

Parīzē notiekošajā aviācijas izstādē pirmo reizi ārpus Krievijas teritorijas noticis Krievijas pēdējās paaudzes iznīcinātāja „Sukhoi Su-35” paraugdemonstrējums, vēsta portāls CNN.

Lidmašīna demonstrējusi sarežģīto „Pugačeva Kobras” manevru, tādējādi pierādot, ka tās manevra iespējas esot vienas no pašreiz iespaidīgākajām pasaules militāro lidaparātu konkurencē.

„Sukhoi Su-35” pacēlies gaisā vertikāli ar purngalu pret debesīm un tad šādā pozīcijā ļoti strauji zaudējis ātrumu. Tikko kā lidmašīna, atrodoties vertikālajā pozīcijā, zaudē savu ātrumu, tā pilots strauji to atjauno un uzlido augšā debesīs. Šis tiek uzskatīts par vienu no iznīcinātāju sarežģītākajiem izpildāmajiem manevriem, to pirmo reizi 1989.gadā Parīzes aviācijas izstādē publiski izpildīja krievu testa pilots Viktors Pugačevs ar iznīcinātāju „Su 27”.

Lidmašīna spējot attīstīt 2400 km stundā lielu ātrumu, kas sakrīt ar to, ko spēj ASV pēdējās paaudzes iznīcinātājs „F-22”.

Ārvalstu mediji vērtē, ka šī iznīcinātāja potenciālais eksporta tirgus būtu tendēts uz tām valstīm, kas nav „tik draudzīgas” ASV, piemēram, Tuvajos Austrumos. Tāpat potenciālo pircēju vidū tiek minēta arī Ķīna. 

Iznīcinātājā vērtība tiek lēsta ap 45 – 65 miljoniem dolāru (23,7 - 34,2 miljoniem latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!