Foto: stock.xchng

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ticies ar valdības un valsts centrālās bankas pārstāvjiem un devis "zaļo gaismu" turpmākam "Visa" un "MasterCard" darbam valstī bez iepriekš paredzētajiem apgrūtinājumiem.

"Kommersant", atsaucoties uz avotiem banku aprindās, ziņo, ka Putins tikšanās laikā devis "zaļo gaismu" valdībai vienoties ar "Visa" un "MasterCard". Tāpat panākta vienošanās kārtējo reizi grozīt likumu "Par nacionālo maksājumu sistēmu": no likuma paredzēts svītrot konkrētas normas, kas paredzēja starptautiskajiem maksājumu karšu operatoriem piemērot sankcijas par Krievijas banku "atslēgšanu" no sistēmas, bet Krievijas bankām plānots uzlikt pienākumu izveidot savstarpējus savienojumus, kas kalpotu kā zināma "apdrošināšana" gadījumā, ja starptautiskās maksājumu karšu sistēmas pārtrauc Krievijas banku emitēto maksājumu karšu apkalpošanu.

"Kommersant" norāda, ka jaunā vienošanās pēc būtības paredz atteikšanos no 5.maijā "dzimušā" risinājuma, kas paredzēja ar likumu "Visa" un "MasterCard" uzlikt pienākumu iemaksāt ievērojamus depozītus – to kopējais apmērs sasniegtu gandrīz 3 miljardus ASV dolāru. "Visa" un "MasterCard" norādīja, ka gadījumā, ja operatoriem būs jāmaksā tik liels depozīts, kura apmērs vairākkārt pārsniedz Krievijā gūtos ieņēmumus, maksājumu karšu operatori varētu vienkārši pārtraukt savu darbību Krievijas tirgū.

Tagad nolemts, ka par sankcijām pret starptautiskajiem maksājumu karšu operatoriem varētu lemt valdība, kam par to būs jākonsultējas ar Krievijas Centrālo banku.

"Delfi" jau ziņoja, ka "Visa" un "MasterCard" krita Krievijas varasiestāžu nežēlastībā pēc tam, kad, izpildot ASV lēmumu par sankciju ieviešanu pret "Bank Rossija" un "SMP Bank", maksājumu karšu sistēmu operatori pārtrauca šo banku izdoto maksājumu karšu apkalpošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!