Foto: RIA Novosti/Scanpix
Krievijā jau astoto mēnesi pēc kārtas krītas iedzīvotāju reālie ienākumi, kas var uz daudziem gadiem būtiski ietekmēt valsts ekonomiskās prioritātes, vēsta aģentūra "Bloomberg".

Iedzīvotāju pirktspējas rādītāji sasnieguši pēdējo 15 gadu laikā teju rekordlielu kritumu. Salīdzinot ar pagājušo gadu, pārdošanas vidējie apjomi ir samazinājušies par 8,9%.

Aptaujātie analītiķi spriež, ka Krievijas ekonomiskā augšupeja vairs nevarēs balstīties uz patērētāju pieprasījumu, tāpēc tas varētu mainīt Krievijas prioritātes, palielinot militārās aizsardzības objektu rūpniecību. Tas nozīmētu tālāko preču pārdošanas līmeņa kritumu.

Aģentūra norāda, ka rublis kļuva par 2014. gada sliktāko valūtu, demonstrējot tik lielu kritumu, kas salīdzināms ar 1998. gada devalvāciju. Šogad Krievijas nacionālā valūta turpina atrasties zem spēcīga spiediena, tāpēc tā pašlaik tiek uzskatīta par otro sliktāko valūtu pasaulē.

Kā liecina fonda "Sabiedriskā doma" veiktā aptauja, pēdējo trīs mēnešu laikā teju divas trešdaļas jeb 63% Krievijas iedzīvotāju mainījuši savus ēdienu pirkšanas paradumus, sākot uz tā rēķina taupīt.

Šī iemesla dēļ Krievijas alkohola tirgotāji sākuši piedāvāt patērētājiem lētākus analogus stiprajam importa alkoholam, tāpēc valsts veikalos arvien vairāk parādās dzērieni, kas imitē viskiju vai rumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!