Foto: AFP/Scanpix
Krievija un Venecuēla līdz gada beigām varētu parakstīt vienošanos par Latīņamerikas valsts parāda restrukturēšanu, ja noteikumi, ko izvirzījuši abu valstu finanšu ministri tiks apstiprināti, paziņojis Krievijas finanšu ministrs Antons Siluanovs.

Kā ziņo "Bloomberg", Starptautiskā Valūtas Fonda sanāksmē Vašingtonā Siluanovs žurnālistiem apstiprinājis, ka "kopumā mēs ar Finanšu ministriju esam izstrādājuši nosacījumus". Ja Venecuēlas puse piekritīs noteikumiem, tad vienošanās varētu tikt noslēgta līdz gada beigām.

Zemās naftas cenas Venecuēlā izraisījušas dziļu finanšu krīzi, kas izraisījusi plašu sociālu krīzi. Valsts nespēj īstenot savas finanšu saistības. Pagājušajā gadā Karakasa un Maskava jau noslēdza vienošanos par 2011. gada aizdevuma restrukturizēšanu, tomēr Venecuēla nespēja pildīt nosacījumus, kas savukārt Krievijas budžeta ieņēmumos radīja 54 miljardu rubļu (800 miljonu eiro) iztrūkumu iztrūkumu.

Venecuēlas prezidents Nikolass Maduro šomēnes apmeklēja Maskavu, lai atkārtoti demonstrētu šīs valsts lojalitāti ar Krieviju. Valsts uzņēmums "Rosneft" avansā Venecuēlai samaksājis vairākus miljardus dolāru, tādējādi palīdzot Dienvidamerikas valsts valdībai.

Siluanovs atteicies atklāt iespējamās vienošanās nosacījumus, bet atzina, ka sarunas ir par parāda restrukturizāciju, nevis norakstīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!