Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas Centrālā banka ceturtdien stundas laikā iztērējusi vairāk nekā vienu miljardu ASV dolāru, lai atbalstītu rubli, kura vērtība turpina kristies un sasniegt jaunus rekordus, vēsta "Interfax".

Centrālā banka īstenojusi liela apjoma ārvalstu valūtas intervences, lai atbalstītu rubli un stundas laikā iztērējusi vairāk nekā vienu miljardu ASV dolāru. Šī ir viena no lielākajām intervencēm kopš marta, kad Krievijas īstenotā Ukrainas Krimas pussalas aneksija radīja rubļa vērtības "brīvo kritienu".

Vienlaikus rubļa vērtība attiecībā pret ASV dolāru turpina kristies un ceturtdien pirmo reizi vēsturē sasniegusi 41,59 rubļu atzīmi.

"Delfi" jau ziņoja, ka Krievijas rublis jau septembra beigās uzrādīja pēdējo 16 gadu zemāko slieksni, sasniedzot 39,89 rubļus attiecībā pret vienu ASV dolāru. Šogad trešajā ceturksnī rubļa vērtība zaudēja 16%, no tiem septembrī - 6,5%.

Tas ir saistīts ar vairākām pēdējā laikā izskanējušām ziņām par kapitāla kustības iespējamiem ierobežojumiem, Ukrainas konflikta, Rietumu sankciju, naftas lētuma un globālā pieprasījuma pēc ASV dolāra dēļ.

Šāds kritums skaidrojams arī ar Krievijas Centrālās bankas paziņojumu par iespējamiem kapitāla kustības ierobežojumiem gadījumā, ja tas pastiprināti virzīsies prom no valsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!