Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas Federācijas padome sākusi izstrādāt likumprojektu, kas ļautu konfiscēt Eiropas Savienības un ASV kompāniju aktīvus gadījumā, ja ES un ASV ieviesīs pret Krieviju ekonomiskās sankcijas saistībā ar Krievijas militāro intervenci Ukrainā.

"RIA-Novosti", atsaucoties uz likumprojekta autoru, Federācijas padomes Konstitucionālās komitejas priekšsēdētāju Andreju Kļišasu vēsta, ka likumprojekts paredzēs attiecīgu pilnvaru piešķiršanu Krievijas valdībai un prezidentam.

Pēc viņa teiktā, patlaban juristi pēta to, vai ārvalstu uzņēmumu aktīvu un banku kontu konfiskācija atbilstu Krievijas konstitūcijai.

"Par to, ka tas atbilst Eiropas standartiem, mums šaubu nav. Pietiek atcerēties kaut vai Kipras piemēru, kad banku kontu konfiskācija tika izvirzīta par vienu no noteikumiem, lai valsts saņemtu palīdzību no ES," teicis Kļišass.

"Jebkurām sankcijām jābūt abpusējām," viņš piebildis.

"Delfi" jau vēstīja, ka, cenšoties apturēt Krievijas militāro intervenci Ukrainas teritorijā, ASV un ES sākušās diskusijas par iespējām ieviest ekonomiskas sankcijas pret Krieviju. Iespējamās sankcijas pamatīgi satraukušas Latvijas uzņēmējus, kam Krievija ir svarīgs noieta tirgus. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!