Maskavas leģendārajā tirdzniecības centrā GUM (Главный универсальный магазин) pārdošanā nonācis kārtējais "Putina mānijas" produkts – šoreiz prezidentam par godu izgatavotas smaržas, ziņo aģentūra "Reuters".

Jaunā gada priekšvakarā piepildījās to cilvēku sapnis, kuri vienmēr gribējuši uzzināt, kā smaržo Krievijas prezidents, publikācijā paskaidro "Reuters".

Šī biznesa ideja pieder Baltkrievijā dzimušajam smaržu meistaram Vladislavam Rekūnovam un cena par pudelīti noteikta 6500 rubļu apmērā (aptuveni 95 ASV dolāri).

"The Washington Post" piebilst, ka tā šīm smaržām ir ļoti drosmīga cena, ja ņem vērā, ka "Dior" un "Dolce & Gabbana" iespējams iegādāties par zemāku samaksu - 72 un 67 ASV dolāru apmērā. Uz smaržu iepakojuma redzams Putina siluets, produkts nodēvēts par "Leaders Number One".

Rekūnovs intervijās medijiem skaidrojis, ka prezidents viņu iedvesmojis radīt jaunu un spēcīgu aromātu.

"Reuters" ziņo, ka smaržas atgādina egļu čiekuru, upeņu un citronu aromātu. Vairāki intervējamie aģentūrai Maskavā skaidrojuši, ka smaržas "liekoties lētas."

Krievijā privātuzņēmumiem un nevalstiskajām organizācijām ir ierasta prakse ražot Putina slavinošu atribūtiku, tādējādi valstī attīstot prezidenta līdera kultu. Putinam par godu tiek apdrukāti t-krekli, krūzītes, spēļu kārtis, bet attēlos uz dažādiem objektiem viņam piedēvē svētā, gudra vadoņa un spēcīga cīnītāja spējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!