Foto: DELFI

Krievija varētu ierobežot rūpniecības preču importu no ASV un Eiropas Savienības (ES), tādējādi reaģējot uz to piemērotajām sankcijām Krievijai, pirmdien vēsta Krievijas laikraksts "Vedomosti", atsaucoties uz divām Krievijas amatpersonām.

"Vedomosti" norāda, ka rūpniecības preču imports varētu tikt ierobežots gadījumā, ja Rietumi ieviesīs jaunas sankcijas pret Krieviju.

Attiecīgu ierosinājumu Krievijas valdība jau nosūtījusi valsts prezidentam Vladimiram Putinam, vēsta Krievijas telekanāls "Doždj".

Viena no amatpersonām norādīja, ka dažas dienas pēc tam, kad ES un ASV piemēroja sankcijas atsevišķiem Krievijas ekonomikas sektoriem, Krievijas valdība prezidentam iesniegusi plašu ziņojumu ar plašu iespējamo atbildes sankciju sarakstu.

Savukārt Putins uzdeva ierobežot tikai lauksaimniecības produktu ievešanu no ASV un ES, kā arī Austrālijas, Kanādas un Norvēģijas.

Tikmēr otra amatpersona norāda, ka Krievijas valdība pagaidām neesot saņēmusi prezidenta rīkojumu sākt gatavot dokumentus jaunu sankciju ieviešanai.

Viens no sankciju variantiem paredz noteikt pilnīgu vai daļēju automašīnu importu no Krievijai sankcijas piemērojušajām valstīm.

Krievijas amatpersonas pauž viedokli, ka automašīnu importa aizliegumu kompensēšot iekšzemes ražošanas apjoma palielināšana.

Uzņēmuma "ASM Holding" apkopotā informācija liecina, ka importēto vieglo automašīnu Krievijā 2014.gada pirmajā pusē bija 27%, kravas automašīnu - 46%, bet autobusu - 13% no kopējā pārdošanas apjoma.

Tāpat Krievija apsverot arī medicīnas preču ierobežošanu.

Tomēr amatpersonas norāda, ka šim jautājumam vēl esot nepieciešama papildu apspriešana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!