Foto: Publicitātes foto

"AvtoVAZ" rūpnīcās šogad plānota vērā ņemama darbinieku skaita samazināšana – "RIA Novosti", atsaucoties uz autoražotāja paziņojumu, vēsta, ka darbu Krievijas mašīnbūves flagmanī zaudēs 7,5 tūkstoši cilvēku.

Pieci tūkstoši no potenciālajiem bezdarbniekiem patlaban ir nodarbināti automašīnu ražošanā, bet vēl divarpus tūkstoši ir dažāda līmeņa menedžeri, speciālisti un tā dēvētais atbalsta personāls.

2013. gada trešajā ceturksnī "AvtoVAZ" kopumā strādāja aptuveni 67 tūkstoši cilvēku. Darbinieku skaita samazināšana saistība ar mēģinājumiem uzlabot "AvtoVAZ" finansiālo stāvokli. Autokoncerna jaunā vadība kopumā ieplānojusi aptuveni 120 dažādus izdevumu samazināšanas pasākumus.

"AvtoVAZ" arodbiedrība gan vēl nav informēta par vadības plāniem atlaist lielu daļu strādājošo, "RIA Novosti" paziņojis arodbiedrības vadītājs Pjotrs Zolatorjovs.  

Šā gada 14. janvārī par "AvtoVAZ" prezidentu kļuva bijušais "GAZ" grupas vadītājs, zviedrs Bū Inge Andersons, kurš jau strādājot "GAZ" sevi parādījis kā vadītāju, kurš bez lieliem sirdēstiem spēj atlaist no darba tūkstošiem cilvēku. "GAZ" viņa vadības laikā darbu zaudēja gandrīz 50 tūkstoši strādājošo.

Tomēr no izdevumu samazināšanas pasākumiem "AvtoVAZ" nevar izvarīties - gatavās produkcijas galvenais noieta tirgus ir Krievija. Pērn automašīnu pārdošanas apjomi Krievijā kritušies par 5%, kamēr "AvtoVAZ" saražoto automašīnu pārdošanas rādītāji - pat par 12%. Savukārt šogad Krievijas autotirgus pārdošanas apjoms samazināsies vēl par 1,6%, liecina prognozes.  

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!